Forum, dla ludzi z wyobraźnią.
Mapka w BARDZO wersji beta, ale póki co tyle starczy; najbardziej mnie interesowały i tak kontury krainy. W każdym razie, tak to będzie m.in. wyglądać. Rzeki po bokach Lorandii, oddzielają ją od innych państw. Na północ od kontynentu, znajduje się wyspa Nordów. Oczywiście wszystko w wersji beta, wszelkie zmiany dopuszczalne, dlatego nie umieszczałem żadnych innych nazw, bo i tak będę chciał to przedyskutować (żeby potem mi zgrzytów nie było) . Chyba na razie tyle. Komentarze w temacie organizacyjnym.
Prace w toku.
Cześć, poGGadamy później, bo jestem zajęta GGadaniem z infobotem ; *
Jesteś wielki. Gdzie my jesteśmy, i gdzie jest ten las? : o
Tak gdzie jest napis "Trakt Królewski", północno - wschodnia część. Pod spodem jest pojedynczy las, karczma powinna znajdować się po wschodniej części. Wszystko jeszcze dokładnie nie jest naniesione, ale się to jeszcze poprawi.
Proponuję przyjąć, że południe Lorandii to słabo zaludnione, spokojne okolice. Inaczej - może i fajnie zaludnione, ale nie ma tam żadnych większych aglomeracji - wioski, wioski, wioski, gdzieniegdzie mniejsze miasto.
Centrum i północ - miasta, dobrze zaludnione. Na traktach można spotkać ludzi czy bandytów, wiadomo. Dobrze rozwinięte - traktaty handlowe Lorandii z Wyspą Nordów.
Ostatnio edytowany przez Matpollo (2012-05-07 17:23:39)
Mhm, zgodzę się. Na południu znajdować się będą góry Kahyr, pomysłami miejscówek i wszystkich innych, możecie zarzucać tutaj. Potem się to zbierze i podsumowuje. Wtedy mapka przejdzie małą, wielką, ogromną operacje. Skupiamy się póki co tylko na Lorandii.
To jest właśnie podział jaki uzgodniliśmy z Beło i Lili, nie do zmiany. Ewentualne poprawki, nazwy, to już działka Akkarina i moja. (przynajmniej połowę uzgodniliśmy, resztę robiłem sam)
Opisy nie są jeszcze gotowe, ale każde miejsce z osobna będzie opisane. Charakterystyką Lasu Elfów zajmie się Akkarin, bo to on będzie ich kreował.
Jak już będą gotowe opisy to dostaniecie plik .doc.
Talath Mor - równina mroku. Każdy się tam dziwnie czuje i takie tam, a Helgardh to opuszczona twierdza mroku czy coś takiego.
Nie będzie też oczywiście tych moich chujowych granic i podpisów w finalnej wersji mapy, ta będzie zachowana w klimacie tej z pierwszego posta.
Ostatnio edytowany przez Matpollo (2012-07-10 19:02:55)
Proszę, opisy punktów naniesionych na mapę.
http://www.supershare.pl/?d=33BAEF822
Matpollo napisał:
To jest właśnie podział jaki uzgodniliśmy z Beło i Lili, nie do zmiany.
podział jaki uzgodniliśmy z Beło i Lili, nie do zmiany.
uzgodniliśmy z Beło i Lili
Dawno się tak nie uśmiałem, naprawdę, Mat. Jasne, zawsze można kopnąć ich w dupę to przyjdą, ale nie będę tego robić za każdym razem. Patrz - wystarczy, że się nie narzucam nikomu od jakiegoś czasu, i wszyscy momentalnie mają wszystko gdzieś. Znaczy, źle - i tak mieli wszystko od początku w dupie.
Charakterystyką Lasu Elfów zajmie się Akkarin, bo to on będzie ich kreował.
taa, nie inaczej. Nie pozwoliłbym i tak nikomu innemu tego robić. Znaczy tobie, zapomniałem, że nikogo innego nie ma, ha!
Nie będzie też oczywiście tych moich chujowych granic i podpisów w finalnej wersji mapy, ta będzie zachowana w klimacie tej z pierwszego posta.
Tak, tylko już nie mam xcf, więc nie będzie to takie proste.
bym zarzucił emotką z tego forum pokemonów - masz coś na składzie?
Cały Pentagon w piwnicy. Dziewiątki i kałachy.
To ty robiłeś jeszcze coś z tą mapką dzisiaj/wczoraj? Prześlesz mi potem jeszcze raz xcf, to obczaję te ścieżki.
btw, myślałeś o tym, by zamiast umieszczać wszystkie punkciki na mapce, stworzyć legendę i tam umieścić pewne rzeczy. Zrobiłoby się ją osobno i dokleiło do dolnego rogu mapy. Ew, możemy zawsze wywiesić jakiś pedalski napis A o jakiś organizacjach to pewnie popisze w tygodniu.
A tak poza tym, mam niusa. Mat mi powiedział, że Lili go spytała, jaki jest adres forum! Niebywała rzecz, już myślałem, że nikt o niczym nie pamięta.
Nie, nic nie robiłem bo czekałem aż ogarniesz coś z tymi ścieżkami. Jasne, podeślę Ci tego xcfa.
Mhm, pomysł z legendą mi się nie podoba. Nie chcę umieszczać każdego miasta w legendzie. Tu proponuję zrobić tylko rzeki lekko kolorami, i wpisać kolor do legendy, żeby było widać nazwy.
Jeszcze jeden nius! Oni tu CHYBA zerkają, uwierzyłbyś?
Użytkownik
Potwierdzenie niusa, my (ja) tu zerkamy. : O
Mhm, cudnie, c'nie?
O kurwa, byle z tego zerkania coś wyszło, bo przez dwa miesiące tego nie zauważyłem.
<za kulisami> czym ją przekupiłeś? </mode>
edit, a zresztą, gówno prawda, bo w dzień w dzień tu wchodziłem, a wy ani razu. I nawet nie odpowiadaliście mi na posty, więc nie pierdolcie, że wchodzicie cały czas.